Categories: Arhivă
      Date: Noi 24, 2010
     Title: Biserica din Pustiana va avea o față nouă

Biserica din Pustiana va avea o față interioară nouă

Impozanta biserică din localitatea Pustiana în curând va avea o nouă înfățișare. Aspectul exterior a fost înbunătățit odată cu văruirea pereților, acum urmează ca și aspectul interior să capete o nouă alură.

La inițiativa parohului Augustin Benchea în vara acestui an au demarat lucrările interioare care au ca principal obiectiv realizarea unor picturi în biserică.Părintele paroh a înștiințat credincioșii din Pustiana despre planurile sale, a demarat și acțiunile de adunare de fonduri, iar paralel au început și lucrările. Conform planului lucrările de pictură vor fi efectuate în trei faze, ele fiind executate de către artistul Gheorghe Benchea din Somușca.

Deja sunt finalizate picturile de pe tavanul de deasupra altarului, iar următoarea porțiune a tavanului - în zona scaunelor de spovadă - se află într-un stadiu avansat de finisare.

Deși costurile sunt destul de mari părintele paroh nu a dorit să încarce prea mult datoriile fianciare ale credincioșilor săi, fiecare familie datorând pentru picturi suma de 50 de lei, restul costurilor fiind suportate din donații, iar „dacă rămân dator, am să vând câteva panouri solare” - a declarat preotul Augustin Benchea.

Sperăm că enoriașii îl vor ajuta pe păstorul lor în finalizarea acestor picturi și nu se va ajunge la vânzarea diferitelor bunuri aflate în inventarul parohiei.

Cei care doresc să ajute, sau să facă donații în acest sens sunt rugați să contacteze Parohia Romano-Catolică Sf. Ștefan - Pustiana.

Picturile deja realizate pot fi admirate și în Galeria acestui site.

{Gallery dir='Picturi'}