Apariţia revistei Pe drumul credinţei

În luna decembrie 2009, cu ocazia Naşterii Domnului, Parohia Romano-Catolică Pustiana a început editarea unei reviste parohiale, intitulată Pe drumul credinţei.

Văzând lumina tiparului în luna decembrie, revista dedică spaţii ample sărbătorii Naşterii Domnului, dar cuprinde şi articole din viaţa parohiei, poezii, informaţii utile şi de interes general.

De asemenea, revista cuprinde o pagină dedicată copiilor, o pagină dedicată tinerilor, una Acţiunii Catolice, o rubrică dedicată sfaturilor medicale, o pagină umoristică şi o pagină dedicată programului activităţilor din parohie.

Apariţia acestei publicaţii este o adevărată provocare pentru întreaga comunitate. Dacă privim în jurul nostru, vedem cât de mult influenţează, în sens negativ, diferitele mijloace de comunicare. Vedem foarte multe publicaţii profane şi foarte puţine publicaţii religioase. De aceea, ne-am gândit că o asemenea publicaţie parohială poate oferi credincioşilor noştri, dar nu numai, o informare religioasă cât mai consistentă, care va putea ajuta în creşterea spirituală a fiecărei persoane în parte.

Această revistă se doreşte a fi o expresie a vieţii comunităţii în care trăim şi a spiritului comunitar care trebuie să ne însufleţească zi de zi. Ea se doreşte a fi o oglindă fidelă a comunităţii, dar şi un far care să o lumineze.

Publicaţia parohială Pe drumul credinţei va fi un mijloc de a răspândi cuvântul lui Dumnezeu în această comunitate, dar şi către cei care vor avea ocazia să citească din paginile ei.

Revista va apărea trimestrial, în format A5, având 32 de pagini, coperta fiind color.

Adresa redacţiei: Parohia Romano-Catolică „Sf. Ştefan”, com. Pîrjol, jud. Bacău, 607437-Pustiana, e-mail: pedrumulcredintei@yahoo.com

Ne dorim ca bunul Dumnezeu să vegheze fiecare pas pe care îl vom face pe acest drum al credinţei.

Pr. Marius Sabău

Categorie: Arhivă
Oct 26, 2010