Parohul Augustin Benchea este noul Decan de Moinești

Începând din data de 1 octombrie 2010 prin decret episcopal PS Petru Gherghel a făcut noi numiri de decani și vicedecani. Astfel preotul Augustin Benchea - paroh al comunității Pustiana - este și vicedecan alături de decanul pr. Petru Beșleagă în Decanatul de Moinești.

Din data de 1 noiembrie 2010 PS Petru Gherghel prin decret episcopal a procedat la noi numiri și transferuri în Dieceza de Iași, astfel Pr. Augustin Benchea este numit noul decan de Moinești, funcția de vicedecan fiind atribuit Pr. Ludovic Butnărașu.

Episcopia Romano-Catolică de Iași este împărțită din punct de vedere administrativ în decanate și parohii. Decanatele sunt în număr de 10 (zece) astfel:

Fiecare decanat este condus de câte un decan care, din punct de vedere canonic, se află sub jurisdicția directă a episcopului.

În conformitate cu Statutul Consiliului Prezbiteral al Diecezei de Iaşi, decanii sunt membri ai Consiliului Prezbiteral în virtutea oficiului primit, iar vicedecanii, prin opţiunea preoţilor din decanate, sunt numiţi în Consiliul Prezbiteral ca al doilea paroh din decanat ce îi reprezintă pe preoţi în acest consiliu.

Decanatul de Moinești este compus din parohiile: Brusturoasa, Cireșoaia, Ciugheș, Comănești, Dărmănești, Dofteana, Florești, Frumoasa, Moinești, Pustiana, Slănic Moldova și Tărâța.

Pe întreg teritoriul Episcopiei Romano-Catolice de Iași sunt 159 de parohii, conduse de parohi.

Enoriașii din Pustiana îl felicităm pentru noua funcție, îi urăm multă sănătate, putere de muncă și binecuvântarea Domnului pentru a ne călăuzi spre viața veșnică.

Categorie: Arhivă
Noi 15, 2010