Adeziune în Acţiunea Catolică 2012

Duminică, 9 decembrie 2012, în a doua duminică din Advent, un număr de 52 de copii, 25 de tineri şi 44 de adulţi din Parohia Pustiana au depus adeziunea în Acţiunea Catolică "Sfântul Iosif". Sfintele Liturghii, cea a copiilor, care a avut loc la ora 9.00 și liturghia solemnă de la ora 11.00, a întregii comunități, au fost celebrate de către părintele Ştefan Lupu, decan al Institutului Teologic din Iaşi, împreună cu părintele Augustin Benchea, parohul comunităţii şi decan de Moineşti și părintele Ștefan Bortă, vicar de Pustiana și asistent spiritual la sectorul copii, zona Bacău.

Această bucurie a depunerii adeziunii și a reînnoirii angajamentului nostru a urmat după o perioadă de pregătire, când,tinerii, copiii şi adulţii din comunitatea noastră au încercat să aprofundeze notele caracteristice ale Acțiunii Catolice, pentru a înțelege cât mai bine rolul și misiunea pe care o avem noi, toți cei care ne-am luat acest solemn angajament. Sperăm ca și în acest nou an asociativ 2012-2013, având ca temă: ,,Unde este credința voastră?” Dumnezeu să ne ofere harurile de care avem nevoie pentru a putea duce la îndeplinire această misiune încredințată, de a fi colaboratori activi atât în cadrul Bisericii locale, dar mai ales, să fim sarea și lumina lumii în fiecare loc pe care îl umplem cu prezența noastră. Dorim ca aceste frumoase momente de sărbătoare să nu fi doar temporare, ci entuziasmul, bucuria, speranța și credința care ne-au inundat sufletele să rămână mereu aceleași, să trăim fiecare zi cu aceeași intensitate și astfel să ne putem bucura împreună cu ceilalți de toate roadele pe care Dumnezeu va binevoi să ni le ofere. Fie ca împreună, copii, tineri și adulți, membri ai Acțiunii Catolice, alături de păstorii sufletești ai comunității noastre să redescoperim forța, frumusețea și bucuria credinței spre slava lui Dumnezeu și spre bucuria tuturor celor răscumpărați de Fiul.
Ne îndreptăm sincerele noastre mulțumiri către toți cei care și-au deschis sufletele și au acceptat această chemare de a fi laici activi în cadrul Bisericii, de a fi ACȚIONARI, în slujba Bisericii, pentru binele lumii, dar nu în ultimul rând ne îndreptăm călduroasele mulțumiri și rugăciunile către preoții acestei comunități, care ne susțin și ne oferă sprijin în activitățile pe care le desfășurăm.
Fie ca sămânța pe care Dumnezeu a sădit-o în inimile noastre să aducă mult rod și astfel, împreună, să creștem în credință și în har!
Pe adresa de mai jos, cei care doresc, pot viziona un filmuleț cu imagini de la evenimentele care au avut loc cu prilejul adeziunii depuse:

 

 

Prof. Ramona Monica Laslău

Categorie: Stiri
Dec 17, 2012