Adevărata valoare a femeii

Când Dumnezeu a făcut femeia deja era în a șasea zi de muncă și făcea ore suplimentare. Atunci apăru un înger și-l întrebă:
- „De de îți pierzi atâta timp cu asta?” Și Domnul răspunse:

- „Ai văzut cartea tehnică? Trebuie să fie lavabilă în totalitate, dar să nu fie de plastic, să aibă mai mult de 200 de piese mobile, și să fie capabilă să funcționeze fiind alimentată cu orice, chiar și cu resturi; în poala ei să stea comod până la patru copii în același timp, să aibă un sărut care să poată vindeca de la un genunchi julit până la o inimă rănită, și o să facă totul cu numai două mâini.” Îngerul se minună de cerințe.
- „Cu doar două mâini….. Imposibil. Și ăsta e doar modelul standard?”
- „E prea multă muncă pentru o singură zi…Așteaptă până mâine ca să o termini.”
- „Nu, n-am s-o las pe mâine,” protestă Domnul. „Sunt pe punctul de a termina această creație care este favorita inimii mele. Ea se vindecă singură când e bolnavă, și poate munci până la 18 ore pe zi.” Îngerul se apropie și atinse femeia.
- „Dar ai făcut-o atât de delicată“.
- „Este delicată, spuse Domnul, dar în același timp atât de puternică. Nu-ți poți închipui cât e de rezistentă și de ce reușite e în stare.”
- „O să fie în stare să gândească?” întrebă îngerul... Dumnezeu răspunse:
- „Nu numai că o să fie capabilă să gândească, ci și să negocieze.” Atunci îngerul văzu ceva și întinzând mâna atinse obrazul femeii…
- „Doamne, mi se pare că modelul ăsta pierde lichid! Ți-am spus că ai încercat să pui prea multe lucruri în ea.”
- „Nu pierde lichid, e o lacrimă,” îl corectă Domnul.
- „Pentru ce e lacrima?” întrebă îngerul... Și Domnul spuse:
- „Lacrimile sunt felul ei de a-și exprima jalea, dragostea, singurătatea, trădarea, suferința și orgoliul.” Asta îl mișcă mult pe înger.
- „Ești un geniu, Doamne, te-ai gândit la toate. Femeia este într-adevăr minunată”.
- „Este! Femeia are puteri ce-i uimește pe bărbați: Trece prin dificultăți, face față greutăților, dar este fericită și îndrăgostită. Surâde când vrea să țipe. Cântă când vrea să plângă. Plânge când e fericită și râde când e nervoasă. Luptă pentru a-și apăra valorile. Înfruntă nedreptățile. Nu acceptă un „nu” ca răspuns dacă ea crede că există o soluție mai bună. Își rupe de la gură pentru ca familia ei să aibă. Merge la medic cu o prietenă căreia îi este frică să meargă singură. Iubește fără să ceară nimic în schimb. Plânge când fii ei reușesc în viață și se bucură când prietenii obțin premii. Este fericită când aude de o nuntă sau de nașterea unui copil. I se frânge inima când moare o prietenă. Suferă când pierde pe cineva drag, în schimb se dovedește a fi puternică atunci când crezi că a epuizat toate forțele. Știe că poate vindeca suferința cu un sărut și o îmbrățișare. Și totuși, femeia are un defect: Nu știe care este adevărata ei valoare.”
Frumuseţea unei femei nu stă în veşmintele pe care le poartă, nici în chipul ei, nici în coafură. Frumuseţea unei femei stă în ochii ei. Aceasta e poarta către inima ei, locul unde se adăposteşte dragostea. Şi adesea lacrimile ei sunt cele prin care poţi să-i zăreşti inima. Aşadar toate femeile sunt frumoase!

pr. Ștefan Bortă

Categorie: Stiri
Mar 9, 2012