Deschideți porțile, primiți-i pe colindători!

„Nu vă temeți, căci, iată, vă vestesc o mare bucurie careva fi pentru tot poporul: astăzi, în cetatea lui David, vi s-a născut Mântuitorul care este Cristos Domnul” (Lc 2, 10-11).

Sărbătoarea Crăciunului este cea mai importantă sărbătoare a anului, deoarece în Noaptea de Crăciun se naște un copil trimis din cer, într-o iesle din Betleem. Crăciunul este sărbătoarea bucuriei, deoarece s-a născut un copil prin puterea lui Dumnezeu și de aici putem să ne dăm seama cât de importanți sunt copiii în fața lui Dumnezeu.

Prin Isus, Dumnezeu cel Atotputernic s-a făcut mic ca un copilaș: acest fapt înseamnă că în ochii lui Dumnezeu cei mai mici, cei mai slabi, cei săraci și cei bolnavi sunt importanți.
Acest eveniment frumos în fiecare an, mă întoarce la anii copilăriei, când lumea era mai săracă (din toate punctele de vedere) și totuși toate porțile erau deschise, oamenii ne așteptau cu inima bună. Noi, copiii, înaintam prin zăpada care ne ajungea până la genunchi, străbăteam tot satul, răsuflam aburi pe gură, iar mâinile erau înghețate de ger, dar colindam până noaptea târziu, iar după miezul nopții începeau adulții și colindau până dimineața. Tot satul răsuna de colinde. Ajungând acasă răsturnam trăistuţele şi în loc de Danone, napolitane, cornuri, ciocolată... aveam nuci, mere, covrigi făcuţi pe plită şi câţiva bănuţi, dar ce fericiţi eram.
Anii au trecut, vremurile şi oamenii s-au schimbat. Drumul este plin de copii, dar porțile sunt încuiate, cei săraci n-au ce să le ofere, bogații nu vor să fie deranjați. Cine să-i mai primească pe colindători? Oamenii spun că: în ziua de azi dacă nu le dai bani copiilor degeaba îi mai primești; dacă le dai un covrig, dimineața îl găsești aruncat în șanțul din fața porții.
E foarte dureros când un copil nu știe să primească un dar, oricât de mic ar fi el, dar gândiți-vă la copiii care chiar au nevoie de jautorul nostru, de darurile noastre.
Deschideți porțile și inimile, primiți-i pe colindători. Nu suntem atât de săraci încât să nu putem oferi ceva copiilor, măcar în Noaptea de Crăciun. „Când dai la cei nevoiași, chiar pe Dumnezeu îl împrumuți”.
Sărbătoarea Crăciunului este sărbătoarea inimii deschise: trebuie să deschidem ușile celor aflați în nevoi și să-i ajutăm ca măcar o zi să uite de durerile lor.
Deschideți porțile și primiți-l pe pruncul Isus în casele voastre!

Pruncușorule Isus,
îți mulțumim că ai venit la noi din iubire
și că ni te-ai dat ca exemplu
de ascultare și de umilință.
Fă ca în fiecare an de sărbătoarea Crăciunului,
Atunci când noi, copiii,
Primim cadouri din partea celor dragi,
Să ne aducem aminte și de copiii orfani, săraci
Sau chiar și de aceia care nu au auzit niciodată de tine.
Să nu fim ca Irod cel rău și egoist
Care nu te-a acceptat,
Ci ca acei magi care au împărțit daruri. Amin.

Și în acest an ne-am bucurat să-i primim pe tinerii care ne-au colindat atât de frumos în Noaptea Sfântă a Crăciunului. Mai jos puteți viziona câteva dintre cântecele de la concertul care a avut loc, precum și urătura de Anul Nou. Vă dorim să aveți parte de un An Nou binecuvântat și vă spunem din suflet: La Mulți și Fericiți Ani!

Margareta Borto

Categorie: Stiri
Ian 2, 2012