Mama, simbol al iubirii eterne

Nimic nu poate fi mai simplu şi mai adevărat decât acele cuvinte care spuneau că: mama este numele lui Dumnezeu pe buzele şi în inimile copiilor. Fiecare persoană, copil, tânăr sau adult simte că într-o lume în care totul se clatină are nevoie de un reazem. Iar acest reazem, care ne susţine, e căminul nostru, şi acest cămin are nevoie de un suflet, de o inimă, care să mângâie şi care să încurajeze. Şi această inimă nu poate fi decât inima unei femei - a unei mame.

Aceste gânduri frumoase şi delicate, exprimate prin cuvinte simple, dar cu o puternică încărcătură emoţională, au încercat să le transmită şi copiii din parohia Pustiana, cu prilejul zilei de 8 Martie, tuturor femeilor şi mamelor din comunitatea noastră. Dornici de a le oferi acestora un veritabil suvenir, plin de iubire, de mulţumire, de recunoştinţă şi de apreciere, imediat după Sf. Liturghie, copiii, îndrumaţi şi ajutaţi de dascălii comunităţii, în colaborare cu păstorii sufleteşti ai satului, au prezentat un scurt moment artistic, dedicat acestei minunate persoane, care este mama. La sfârşitul programului, micii actori le-au oferit în dar, mamelor şi câte un simbol al muncii lor, precum şi câte o gingaşă floare. Prin gestul, prin munca şi prin dăruirea lor, copiii au încercat să le arate acestora iubirea nepreţuită pe care le-o poartă, dar şi imensa recunoştinţă pe care o au faţă de aceste fiinţe minunate care le-au dat viaţă, fără de care nu se poate iubi şi fără de care nu se poate trăi.
Niciodată nu vor exista suficiente cuvinte pentru a-i putea mulţumi îndeajuns unei mame, şi niciun cadou, oricât de scump ar fi el, nu va egala valoarea unei mame, iar orice gest mărunt al nostru va fi pentru mama o rază de soare care-i va pătrunde în suflet, alinându-i toate necazurile şi suferinţele pricinuite, căci, aşa cum spunea un autor francez: inima mamei este un adânc abis la capătul căreia găseşti de fiecare dată iertare.
La mulţi ani, iubite mame!

Prof. Ramona Laslău

Categorie: Arhivă
Mar 17, 2011