Sfinţire de diaconi

Cincisprezece studenţi de la Institutul Teologic din Iaşi, printre care și Balint Mihai-Gabriel din Pustiana, au fost hirotoniţi diaconi de către PS Petru Gherghel, miercuri, 8 decembrie 2010, în solemnitatea Neprihănitei Zămisliri, în catedrala „Sfânta Fecioară Maria, Regină” din Iaşi.

După un lung drum de pregătire, de studiu şi rugăciune, cei 15 studenţi au primit hirotonirea diaconală din mâna episcopului de Iaşi.

Liturghia de hirotonire a fost prezidată de PS Petru Gherghel, la care au concelebrat alţi doi episcopi şi aproximativ 150 de preoţi. La celebrare au participat persoane consacrate, rude ale diaconilor, credincioşi din Iaşi, precum şi din localităţile în care cei 15 au copilărit.

După Evanghelie, candidaţii şi-au exprimat în mod public dorinţa de a-l sluji pe Cristos şi Biserica lui, prin „prezent”-ul spus părintelui rector Wilhelm Dancă, atunci când acesta l-a strigat pe fiecare candidat pe nume.

Atât diaconului Balint Mihai-Gabriel cât și celorlalți diaconi le dorim multe haruri și binecuvântarea Domnului în înmulțirea talanților primiți!

Mai multe fotografii pot fi vizualizate în Galerie, respectiv pe site-ul http://www.ercis.ro.

Categorie: Arhivă
Dec 10, 2010